Ystad

Praktiska informationer om Ystad

Med BornholmerFærgen från Ystad

I Ystad färjehamn har du möjlighet att parkera din bil, köpa biljetter, sträcka på benen medan du väntar på färjan, och ta buss, tåg eller taxi på din vidare resa. Läs om Ystad färjehamn och området däromkring i menyn till vänster.

Från Ystad i Sverige kan du resa till fots, i bil, på motorcykel, moped eller cykel til Rönne på Bornholm. Överfarten med BornholmerFærgen tar 1 timme och 20 minuter med snabbfärja.

Incheckning i Ystad

Passagerar incheckning och servicecenter

I servicecentret i Ystad hittar du information, biljettförsäljning och väntsal, samt incheckning för gående passagerare med BornholmerFærgen.

Adress: Katamaranterminalen, Hamntorget 2, SE-27139 Ystad.

Bil incheckning

På kajen i Ystad Hamn hittar du incheckning för alla fordonstyper, tex. bilar, lastbilar, cyklar, motorcyklar och mopeder.

Adress: Ekenäsgatan, SE-27139 Ystad.

Buss och tåg i Ystad

Lokalbuss och lokaltåg

Vill du åka med lokalbuss i Ystad eller till och från Ystad med lokaltåg, kan du hitta turlistor, priser och information på Skånetrafikens hemsida.

Parkering i Ystad

Det finns långtidsparkering mot betalning på Spanienfararegatan vid färjeterminalen och servicecentret på Hamntorget. På Hamntorget finns det korttidsparkeringsplatser. För övrigt finns det betalingsparkering i Ystad centrum.

Orientera dig om priserna, parkeringstider och parkeringsplatser på Ystad Kommuns hemsida. Klicka på ovanstående karta, för att orientera dig om var parkeringsplatserna är placerade i Ystad färjehamn.

Taxi

Behöver du en taxi, kan du ringa till Taxi Ystad, tlf. +46 411-72000.
Les mer: Taxi Ystad
(Du lämnar nu faergen.se och skickas vidare till Taxa Ystads hemsida.)

Turistinformation i Ystad

Ystad Turistbyrå

På Ystads Turistbyrå kan du få broschyrer och många nyttiga upplysningar om Ystad, Österlen, Skåne och övriga Sverige. Turistbyrån ligger på St Knuts torg, SE-271 43 Ystad. Besök eventuellt deras hemsida, där det finns massor av inspiration att hämta!

Hemsidan använder cookies för att möjliggöra biljettbokning, statistik och marknadsföring | Läs mer